Schrijfcoaching voor professionals

In 8 weken al je content op wolkenkrabberniveau
Online training én persoonlijke begeleiding

Schrijven kan nogal een ellendige business zijn

  • Stel je het schrijven van artikelen, blogs of reports steeds uit?
  • Denk je van je eigen teksten: die kunnen wel wat meer jazz gebruiken?
  • Moet je veel schrijven en vind je het lastig om uit het jargon te blijven?
  • Ben je uren per week aan het schrijven en zou dat van jou wel wat minder mogen?
  • Zou je willen dat mensen je tekst lezen en tegen je zeggen: wat een goed verhaal!

Wat als je het nou een effortless affair wordt?

Laten we eerlijk zijn: schrijven voelt soms als moeten. En mijn bescheiden visie is: dat komt omdat we er op de verkeerde manier tegenaan kijken. We zitten vaak nog in de opstel-modus van school. Iets wat per definitie saai is en wat we zo snel mogelijk achter de rug willen hebben. Maar wat als je het ziet als een interessant gesprek? Tussen jou en je lezer? En dan op papier? Ik leer je om de woorden te vinden die recht doen aan jouw stem én die jouw lezer raken.

Hi, ik ben Hannah, aangenaam!

Mijn naam is Hannah Jansen Morrison. Ooit gestart als journalist bij nationale media zoals Elsevier en nrc.next. Toen liep ik de corporate route langs grote bedrijven zoals ABN Amro, Coca-Cola Enterprises en het Openbaar Ministerie. Nu coach en schrijf ik vanuit een heerlijk stekkie op het platteland. Ik help zzp’ers en grotere bedrijven om hun verhaal echt goed neer te zetten in tekst. Zelf publiceer ik veel op LinkedIN, waar mijn posts regelmatig 10.000+ views krijgen en honderden likes. Ik leer je graag hoe jij dat ook kan doen.

Ik hou van de efficiency van online, maar ik weet ook dat je te weinig leert als je alles zelf moet doen. Daarom heb ik dit programma ontwikkeld: online maar met veel persoonlijke aandacht. Wat ik belangrijk vind: een goed verhaal vertellen. Ja, ik haal het er ook uit als een d of een t fout staat. Maar dat vind ik niet het belangrijkste. Het gaat me er vooral om dat je een tekst schrijft waarmee je je publiek bij de lurven grijpt. En dat vraagt om oefening.

Voor wie is dit programma?

Dit programma is voor professionals. Daarmee bedoel ik specifiek professionals die met klanten communiceren of grotere rapporten moeten maken. Die veel moeten schrijven en hun verhaal willen delen. Kortom, de ondernemende professionals onder de professionals.

Dit is voor jou als je veeeeel te lang naar je computerscherm blijft staren en dan nóg niet tevreden bent. Als je wilt posten en het op vrijdagmiddag nóg niet hebt gedaan. Of dat je teksten op je site, op LinkedIN en in de media je niet zo veel opleveren. Weinig views en likes, weinig verkoop.

Je hoeft nog helemaal niet goed te kunnen schrijven. Als je je eigen tekst slecht vindt, is dat niet erg.
Wat belangrijk is, is dat je de intentie hebt om echt beter te worden. Dat je niet schrikt van track changes of rood in je tekst. Ik ben streng, doch humorvol en rechtvaardig.

Als je dat je een goed idee vindt, ben je hier aan het goede adres.

Je kunt je nu aanmelden voor schrijfcoaching!

Je kunt je nu inschrijven. Acht weken aan de bak om alle content voor je site goed op papier te krijgen. Omdat ik echt alles met je meeleest wat je maakt, heb ik steeds maar ruimte voor vijf nieuwe klanten per maand.

Ik heb nu een plekje open. Is dat voor jou?

Wat ga je precies leren in het programma?

Ik hou van learning by doing. Dus terwijl je belangrijke content maakt, laat ik je zien hoe je snel en soepel schrijft. Ik leer je de psychologie van het schrijven, hoe je ervoor zorgt dat iemand blijft lezen. Je leert ook hoe een goed verhaal in elkaar zit en waarom structuur cruciaal is. Maar bovenal leer je een goede, eigen schrijfstijl die ook nog eens je lezer raakt.

Ik heb een praktische aanpak, wat betekent dat we gaan werken met jouw eigen teksten. Anders heb je er zo weinig aan.

Hoe krijg je je gedachten op papier?

Als ik vraag aan mensen wat ze lastig vinden aan schrijven, zeggen ze vaak: gewoon, beginnen. Dat lege computerscherm en dat lege vel, tja, die zijn zo leeg. Ze zijn bijna intimiderend. Hoe krijg je daar ooit een tekst op? Daar gaan we mee aan de slag.

Kernboodschap

Stel nu dat je weinig tijd hebt. Wat zou dan de ene zin zijn die diegene tegen wie je het hebt moet onthouden? We beginnen met de belangrijkste boodschap. Als je een verhaal wilt vertellen, denk dan eerst na over die ene zin. En hou dat zo kort en bondig mogelijk. Zo maak je het voor jou en de lezer echt veel makkelijker.

Jouw publiek

Tenzij je een dagboek schrijft, schrijf je altijd voor een ander. Maar wie is die ander? Dit is heel heel belangrijk om over na te denken. Vaak zijn we zo bezig met het feit dat we iets op papier moeten krijgen, dat we vergeten hoe ons verhaal bij een ander overkomt.

De verhaallijn

De juiste structuur in je verhaal zorgt ervoor dat mensen hem makkelijk lezen. Zeker bij langere teksten is het goed om eerst de structuur te bepalen. Waar wil je precies over schrijven? En hoe zorg je nu het verhaal goed is opgebouwd? Zorg dat er een plot in zit!

Je schrijfstijl

Je schrijfstijl, specifieke woorden die je gebruikt, geven kleur aan je tekst. In het jargon noemen we dat tone of voice. Tone of voice betekent letterlijk ‘de toon van je stem’, kortom de manier waarop je communiceert. Ik help je die te gebruiken.

De verschillende kanalen

Mail, een LinkedIN post, een rapport: elk kanaal en elke vorm vraagt om een eigen schrijfwijze. Ik laat je zien hoe je steeds de juiste vorm vindt.

Opvallen & overtuigen

Een goed verhaal vertellen begint met een duidelijk idee. Maar hoe zorg je
ervoor dat je vervolgens opvalt in die berg van content die iedereen over zich heen krijgt? Ik geef je daarvoor de tools.

Hoe werkt het programma praktisch?

Het programma duurt acht weken.

  • Zes keer houden we een persoonlijke 1-op-1 call.
  • Zes keer krijg je een video met daarin waardevolle theorie. 
  • Je krijgt een werkboek met oefeningen.
  • Ik review al je werk. Ja, echt letterlijk alles wat je tijdens de training maakt. De nadruk tijdens het programma ligt op het delen van je boodschap en goede, waardevolle verhalen. Maar in de reviews komt mijn rode pen uit mijn zak en haal ik ook de grammaticale en spellingsfouten eruit.
I

Online video’s

Praktisch werkboek

Om de week een 1-op-1 call

Review van al je werk

Dit zeggen anderen

Hannah is niet alleen een ontzettend goede schrijfcoach die je veel praktische tips geeft, maar het is ook een heel leuk en enthousiast mens. Met haar energie zorgde ze ervoor dat ik weer zin kreeg om te schrijven. Daarbij haalde ze binnen no-time naar boven waar mijn verbeterpunten liggen op schrijfgebied, maar ook op het gebied van ondernemen.

Kelly Sinterniklaas

Copywriter

Ik heb de afgelopen zes weken een persoonlijke training van Hannah gehad. Dat was super. Ze legde precies de vinger op de zere plek van mijn teksten. Daardoor kon ik kwaliteit van mijn teksten enorm verbeteren. Het verschil tussen een tekst van een paar maanden geleden en nu is groot! Dat geven klanten, vrienden en collega’s ook aan.
Niels van Zetten

online marketing specialist

Hannah heeft mij tijdens mijn promotietraject (medische biologie) gecoacht met schrijven. Hannah coacht me op een hele prettige manier door duidelijk te maken hoe ik de “unique selling points” van de data uitlicht. Juist omdat ze niet bekend is met de wetenschappelijke inhoud, leer ik dingen die ik niet van mijn eigen begeleiders kan leren.

Anna van Beek

Postdoc Swiss TPH

Denk je: ok, goed idee! Maar misschien heb je nog de volgende overpeinzingen:

Het is wél een investering.
Dat klopt precies. Het is een investering die je terugverdient. Met een glashelder profiel en goede verhalen. Ik werk intensief met je samen, wat betekent dat ik er persoonlijk voor ga zorgen dat je flinke stappen maakt. Bovendien mag je in 2 termijnen betalen.
Het klinkt alsof het me veel tijd kost.
Dat valt reuze mee. Ik heb het programma speciaal ontwikkeld voor ondernemers: ik weet dat je het ook druk hebt met andere zaken. En ik heb je beloofd om ook echt sneller te schrijven, dus dat gaan we ook doen. Maar bovendien: de reden dat je beter wilt schrijven is JUIST omdat je wilt dat het met je bedrijf nog beter gaat. Ga uit van een tijdsinvestering van 3 uur per week. Dat is inclusief schrijven, calls en feedback verwerken.
Ik haat schrijven echt.
Dat hebben veel mensen. Ik ga je leren om er een feestje van te maken. Daar ga je echt je hele leven plezier aan beleven.
Ik heb geen idee waarover ik moet schrijven.
Juist daar ga ik je mee helpen. Echt, je gaat veel beter schrijven dan je ooit had kunnen denken.
Ik wil niet volgens een methode schrijven.
Ik ook niet. Ik hou er niet van als mensen zeggen wat ik moet doen. Daarom ga ik je dat niet vertellen. Wel ga ik je helpen om goed te schrijven op een manier die bij jou past.

Je investering

Het programma, inclusief calls, video’s, werkboek en review van ál je werk, is 1495,- ex. btw.

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang met onregelmatige regelmaat mijn verhalen over communicatie, taal en creativiteit.

Je bent met succes geabboneerd!