Home / Hannah

Hi,

Ik ben Hannah Jansen

Schrijfcoach voor ondernemers en ondernemende professionals. Voor mensen die gaan voor kwaliteit. Voor mensen met inhoud. Die strategisch willen nadenken én alle creativiteit uit de kast willen trekken om mooie verhalen neer te zetten. Verhalen waarvan mensen van op het puntje van hun stoel gaan zitten.

Ze zeggen dat een mens werkt zoals die speelt. En als ik aan mijn moeder vraag wat ik als klein kind deed, zegt ze: boeken lezen en met mensen praten. Nu als volwassene is het inderdaad niet veel anders: ik help ondernemers en professionals hun verhaal goed neer te zetten. Daarvoor lees ik veel en praat ik eindeloos met mensen.

Zoals je je met dit basisprofiel kunt voorstellen, studeerde ik literatuurwetenschap en journalistiek. Mijn droom toen ik was afgestudeerd? Journalist worden, bij NRC bijvoorbeeld. Ik verhuisde van Utrecht naar Amsterdam, en kreeg twee grote freelance klussen, bij Elsevier en bij Boekblad, een vaktijdschrift voor de uitgeverijenbranche.

En zo was ik ineens zelfstandige, wat destijds in 2004 nog hélemaal niet zo regulier was als nu. Ik ben het wel altijd gebleven. Na een periode in de journalistiek ging ik communicatietrajecten doen bij grote organisaties. Zoals ABN Amro, Stedin, Coca-Cola Enterprises, het Openbaar Ministerie. Steeds als communicatiemanager, -adviseur of hoofd content.

En toen gebeurde er dit:

Ik verhuisde van Amsterdam-Centrum naar het platteland. En plotseling zag ik het niet meer voor me om een aantal dagen per week in de file te staan om tijd in een kantoorgebouw door te brengen. Ik besloot daarop mijn business om te gooien en me te gaan richten op schrijfcoaching en co-creatie: samen werken aan waardevolle verhalen. Coaching is voor individuen, co-creatie voor iets grotere bedrijven.

Ik spreek professionals die al het schrijfwerk uitstellen tot vrijdagmiddag 15 uur, omdat ze er zo tegenop zien. Ik spreek ondernemers die het ontzettend lastig vinden om hun klanten te overtuigen, omdat ze niet weten wat hun verhaal is. Bij honderden professionals en ondernemers heb ik inmiddels gezien hoeveel meer succes ze ervaren als je je verhaal goed voor het voetlicht kan brengen, als je artikelen veel positieve reacties krijgen, als je campagne goed wordt ontvangen of als je lof krijgt voor je speech.

Als je met me gaat werken, ben ik je partner in crime. Pas als we allebei 100% tevreden zijn, drinken we er een (alcoholvrij) biertje op. Ik werk met stappenplannen, maar niet met rigide methodes. Het gaat me er vooral om dat we een toon vinden die past bij jou en je bedrijf. Ook werk ik graag online, maar geloof ik niet in zelfstudie. Een levende stok achter de deur werkt veel beter.

Ben je benieuwd hoe ik zelf schrijf? Lees over mijn verhuizing van hartje Amsterdam naar de Achterhoek in Trouw, of bekijk hoe ik voor cateringmerk Oseven een eigen, unieke huisstijl ontwikkelde. Ik schrijf ook in het Engels en ik ben dol op complexe onderwerpen, juridisch of technisch. Zo schreef ik veel van de content voor het Zwitserse kantoor van Loyens & Loeff.

Neem contact met mij op

Wil je ook je verhaal goed voor het voetlicht brengen? Ik hoor graag van je!

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang met onregelmatige regelmaat mijn verhalen over communicatie, taal en creativiteit.

Je bent met succes geabboneerd!