Coronataal

March 23, 2020

hannah

March 23, 2020

 

Stel nou dat je de coronakwestie volledig gemist had. Je zat bijvoorbeeld per ongeluk in een Duits Big Brother-huis. Welke termen moet je dan zo snel mogelijk leren?

flattenthecurve: is het doel van deze hele thuisblijf-exercitie. Zodat we niet met 64.000 mensen tegelijk bij de IC aankloppen. De eerste carnavalsgolf was al verontrustend genoeg. Zeker voor mensen met onderliggendlijden kan corona fataal zijn en triage – dus kiezen wie wel of niet mag leven – is echt inhumaan. Het moet dus behapbaar blijven voor mensen in vitaleberoepen. Met ‘effe lekker knuffelen’ zijn we daarom gestopt: socialdistancing is de norm. Minstens 1,5 meter. En blijf liever thuis.

Wat doe je dan thuis? Om te voorkomen dat je verandert in een lobbige pad, is quarantainegymnastiek aan te raden. En vliegen de muren op je af? Ga dan naar goed Italiaans voorbeeld balkonzingen. Je mag wel naar buiten, maar alleen voor het hoogst noodzakelijke, bijvoorbeeld boodschappen. Sla dan niet 124 toiletrollen in één keer in, want dat is asociaal. En voor je het weet heb je hamsterspijt.

Denk je nu, was ik maar in het Big Brother-huis gebleven? Treur niet. Thuis is echt beter dan in het hospitaal of, godbetert, in een hut op een coronacruise.

vrolijkenoot takecare

0 Comments

Submit a Comment

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang met onregelmatige regelmaat mijn verhalen over communicatie, taal en creativiteit.

Je bent met succes geabboneerd!