LinkedIN data: dit maakt een goede vacaturetekst

February 28, 2019

hannah

February 28, 2019

Schrijf je vaak vacatureteksten (bijvoorbeeld als recruiter of ondernemer)? LinkedIN heeft een analyse gepubliceerd op basis van hun data over welke teksten succesvol zijn. Ik vond het een van de waardevollere bijdragen als het gaat om dit onderwerp, dus ik wilde deze even delen.

Een paar highlights:

* Kortere teksten (ca. 150 woorden) doen het beter dan teksten van 400 woorden en meer. Tja, die concentratieboog, hè 🙂 Korte teksten krijgen maar liefst 17,8% meer reacties.

* Informele teksten (“Hé verkoopkanjer, ga jij lekker voor ons de weg op?”) krijgen vier keer zo vaak een negatieve waardering als neutrale teksten. Zelfs hele formele teksten doen het beter. Uit de analyse blijkt dat potentiële kandidaten het belangrijke vinden dat een bedrijf professioneel overkomt.

* Deze is interessant, want weinig bedrijven doen dat: definieer wanneer een kandidaat in het eerste jaar succesvol is. Bijvoorbeeld: “We verwachten dat je X nieuwe klanten binnenhaalt.” Natuurlijk kan dit niet zo precies in elke functie, maar je kunt proberen te definiëren wanneer iemand succesvol is.

Lees hier het volledige rapport: https://lnkd.in/dGPsJA4

0 Comments

Submit a Comment

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang met onregelmatige regelmaat mijn verhalen over communicatie, taal en creativiteit.

Je bent met succes geabboneerd!