Komt een gezin bij de tandarts

August 7, 2018

hannah

August 7, 2018

Ik heb een nieuwe tandarts. De keuze maakte ik zoals je als consument anno 2018 vaker keuzes maakt: er stond iets leuks op zijn site. In dit geval een citaat van de filosoof Arthur Schopenhauer.

Kijk, dat vind ik origineel voor een tandarts en bovendien was het citaat waar: “De grootste dwaasheid is het opofferen van uw gezondheid voor welk ander geluk ook.”

Zo togen we naar zijn praktijk. En toen wij in de wachtkamer gingen zitten, gebeurde er nog iets heel aparts: onze nieuwe tandarts kwam erbij zitten. Hij wilde weten hoe we bij hem terecht waren gekomen, wat ons verhaal was en hoe het met ons ging.

Verhaal vertellen

Ook vertelde hij hoe hij werkte. Hij vond het belangrijk om de tijd te nemen. Integriteit gaat voor hem boven alles. “Drill them, fill them and bill them”, een Amerikaans gezegde onder tandartsen om aan te geven hoe sommigen hun klanten het geld uit de mond te boren – daar hield hij niet van. Je krijgt bij hem alleen een kroon als je het echt nodig hebt.

Ondernemer, zo hou je klanten vast

Ja, het was zowaar gezellig bij de tandarts. En natuurlijk gaan we nooit meer naar een andere. Want onze tandarts begrijpt: als je je verhaal goed vertelt en echt contact maakt, stemt dat echt gelukkig. En een gelukkiger mens: die is vaak gezonder.  

Wil jij dat ook?

Ben je ondernemer en wil jij ook je verhaal goed vertellen? Kies dan voor een Copy Upgrade: ik leer jou beter te schrijven en tegelijkertijd geven we je teksten een upgrade. Zie het als learning on the job! Naar Copy Upgrade  

0 Comments

Submit a Comment

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Ontvang met onregelmatige regelmaat mijn verhalen over communicatie, taal en creativiteit.

Je bent met succes geabboneerd!